sunnuntaina, elokuuta 19, 2018

Liikuntapussi

Istuimme eilen koko perhe olohuoneen lattialla leikkien lorupussilla. Olen itse tehnyt lapsille pienen lorupussin, johon etsin netistä kuvat sekä lorut. Lapset tykkäävät todella paljon tästä leikistä. Tämä kiva leikki yhdessä on myös erittäin opettavainen: täytyy arvata mikä kortin kuvassa on, pitää malttaa kuunnella ja mikä tärkeintä odottaa omaa vuoroaan.

Minulta kotoa löytyy myös musiikkipussi sekä liikuntalorupussi. Olen ostanut nämä aikoinaan töideni vuoksi. Näitä voi ostaa muun muassa Sirkulta.

Omistamani liikuntalorupussi on vielä hieman haastava meidän pienille lapsille, joten päätin tehdä sen tyyppisen itse. Selkeillä kuvilla ja liikkeillä, jotta myös meidän perheen pienet pystyvät niitä tekemään. Oman liikuntapussin voi tehdä etsien netistä valmiit kuvat kortteihin, esimerkiksi papunetistä löytyy todella hyvä kuvia. Minä kuitenkin päätin ottaa kuvat itse.

Liikkeiksi valitsin: 

silta
taputus
haarahypyt
nosta kädet ylös
juokse paikallasi
kyykkyyn ja ylös
hyppää tasajalkaa
yhdellä jalalla seisonta

Ideoi ja toteuta oma liikuntapussinne joko netistä otetuilla kuvilla tai mikset vaikka ottaisi kuvia yhdessä lasten kanssa? Anna lasten mielikuvituksen lähteä lentoon keksiessänne uusia kuvattavia liikkeitä. 





1 kommentti:

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !