sunnuntaina, lokakuuta 21, 2018

Sosiaalinen media

Kirjoitin muutama viikko takaperin kirjoituksen terveelliseen syömiseen liittyen. Linkitin tekstiä muutamaankin terveellistä elämää käsittelevään ryhmään sosiaalisessa mediassa. Tuntuu että näissä ryhmissä löytyy aina niitä, jotka tekevät asiat vielä paremmin ja tulevat jokaiseen kohtaan sitten pätemään tieto taidollaan. Siinä ei ole mitään pahaa jos tulee kertomaan vinkkejä ja auttamaan muita onnistumaan vielä paremmin, mutta jos asenne on heti alkuun sellainen että vain se oma tapa on oikea ja muut suoraan sanottua painukoot vit***n niin voisi mielestäni pitää mölyt vain mahassaan. 

Jokainen kuitenkin ajattelee terveellisen elämän eri tavalla. Se riippuu niin paljon siitä millainen elämä kenelläkin on takana päin ja millaiset tavoitteen itselleen on asettanut tulevaan. Esimerkiksi omalla kohdallani syömisten suhteen pidän terveellisenä jo sitä jos syön viisi kertaa päivässä perus ruokaa. Ennen minulla saattoi mennä monia päiviä että söin ensimmäisen kerran vasta myöhään iltapäivällä tai että söin koko päivän kaksin käsin. Omalla kohdallani siis on hyvinkin terveellistä jos saan perus ruokarytmin kuntoon ja plussaa sitten on tämä kun pikku hiljaa lisäillyt kasviksia/salaattia ja alkanut tehdä muutenkin syömisestä suunnitellumpaa.

Eräässä ryhmässä sosiaalisessa mediassa pohdittiin myös sellaistakin asiaa että onko ryhmä liian ulkonäkö painotteinen vai keskittyykö tarpeeksi siihen terveelliseen elämään. Kirjoitin pitkän kommentin, mutta enterin painamisen sijaan hylkäsin koko kirjoituksen. En vain jaksanut siinä kohtaa alkaa asiasta väittelemään. Oli sinne kuitenkin moni muukin kirjoittanut saman tyyppisiä ajatuksia kuin mitä minulla asiaan olisi ollut. Mietin miten terveellinen elämä ei liittyisi ulkonäköön? Totta kai terveellinen elämä tyyli näkyy myös vahvasti ulkoisesti eli miksei sitä omaa ulkoista muutosta saisi tuoda muille julki? Minua ainakin juuri motivoi suuresti ne ennen ja jälkeen kuvat tällaisissa ryhmissä. Mielipiteitä kuitenkin on monia. 

Välillä on sellainen olo että voisi koko sosiaalisesta mediasta ottaa ja häippästä, mutta toisaalta on siellä paljon hyvääkin. Vaikka päällimmäisenä mielessä sieltä tällä hetkellä on joukko lynkkaus ja pask*myrskyt. Siellä kun aikuiset ihmiset unohtaa hyvät käytöstavat ja sanan vapauden turvin huudellaan ja haukutaan toisia. Monia keskusteluja lukiessa tuntee vihaa, surua ja myötä häpeää.

Tällaisilla aatoksilla tänään liikenteessä..

Laitetaanpa vielä tähän muutamat ennen ja jälkeen kuvat:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !