sunnuntaina, marraskuuta 11, 2018

Salapoliisityönä: allergiat

Nyt on tullutkin aivan luvattoman pitkä tauko kirjoittamiseen. Oikeastaan joka päivä olen ajatellut: nyt tänään illalla istun koneelle kirjoittamaan. Mutta ei, ei ole ollut aikaa eikä jaksamista. Jonnin verran valvottuja öitä takana nuorimaisimman lapsen kanssa. Häneltä tällä hetkellä tutkitaan allergioita ja selvinnytkin on jo muutama ruoka-aine. Neiti oksentelee, huutaa ja valvottaa kun vatsaan päätyy jotain sopimatonta. Onneksi nyt tämä on tasoittunut huomattavasti löydettyämme yhdeksi aiheuttajaksi omenan. Nyt ollaan siis jo onneksi jokunen yö saatu nukkuakin, ainakin osittain.

Olemme kerenneet myös viettää laatuaikaa perheen kanssa. Käväisimme taannoin Nokian Eden kylpylässä. Olimme siellä koko viikonlopun ja tuo tuli kyllä niin oikeaan kohtaan. Hyvä irtiotto arjesta allergia salapoliisin työn jälkeen. Lapset nautti ja niin myös me vanhemmat.

Treenit nyt sattuneesta syystä jäivät aika vähälle. Nyt kuitenkin sain noin viikko sitten uudet saliohjelmat Siiriltä Kroppanille. Olisi tarkoitus ensiviikosta alkaen alkaa tekemään kolmijakoista saliohjelmaa.

Kaikki ei varmaan tiedä eli treenijako tarkoittaa eli voisin hieman avata tätä termiä. Treenijako tarkoittaa nimensä mukaisesti kuinka moneen harjoituskertaan kehon lihasryhmät ja niiden treenaaminen jaetaan. 1-jakoisessa treeniohjelmassa treenataan samalla kertaa koko keho kun taas 3-jakoisessa treeniohjelmassa lihasryhmät ollaan jaettu kolmeen osaan. Kolmijakoisessa ohjelmassa siis tehdään kolme eri treeniä saadakseen koko keho treenattua. Ei ole yhtä oikeaa tapaa treenata ja jakaa ohjelmia. Eniten valintaan vaikuttaa kuinka monta kertaa viikossa kerkeää treenata:

1 treeni viikossa: 1-jakoinen
2 treeni viikossa: 1/2- jakoinen
3 treeniä viikossa 1/2/3-jakoinen
4 treeniä viikossa 2/3/4-jakoinen

Itselläni ollut nyt lasten jälkeen ainoastaan 1 tai 2-jakoisia ohjelmia ja lähdenkin nyt koittamaan löytyykö tässä lapsiarjessa aikaa 3-jakoiselle ohjelmalle. Äkkiä se arjessa selviää.  

Tulen kertomaan teille myöhemmin, kuinka treenit ovat lähteneet sujumaan ja mitä ne pitää sisällään. 

Hyvää isänpäivää kaikki isit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !