maanantaina, marraskuuta 19, 2018

Motivaatiota hakemassa

Motivaatio tämän elämäntapa muutoksen kanssa on nyt ollut pahasti kateissa. Asiaan on vaikuttanut kova stressi mikä itsellä on ollut +lapset olleet nyt jatkuvasti kipeänä. Toisin sanoen tuntuu ettei meillä ole pitkään aikaan ollut niin sanottua normaalia arkea.

Omalla kohdallani hyvinkin pienet asiat saattavat vaikuttaa positiivisesti motivaatioon kuten esimerkiksi uudet treenivaatteet, vanhojen kuvien katsominen joissa ollut joko paremmassa tai huonommassa kunnossa tai vaikka tuollaisen taulukon tekeminen jääkaapin oveen:


Eilen illalla istuin sohvalla katsomassa televisiota ja söin samalla ison kasan suklaata. Hetkellinen nautinto ja hyvä olo vaihtui äkkiä huonoon oloon ja vielä huonompaan omatuntoon. Illalla sängyssä maatessa päätin että nyt on vain saatava tähän täysi muutos ja päästävä takaisin siihen hyvään oloon joka vielä hetki sitten minulla oli. 

Olen aikoinaan perustanut sporttimamma whatsapp ryhmän, joka kylläkin ollut nyt liiankin hiljainen. Eilen kuitenkin heitin sinne ideaa, josko olisi kyykky haasteen aika. Muutama innostuikin asiasta ja niinpä tänään olen jo kyykännyt 50 kertaa. Tuosta tuli heti niin hyvä fiilis, että todella uskon pääseväni takaisin vauhtiin kuntoilun ja terveellisen syömisen kanssa. 

Onko sinulla motivaatio hukassa? Mitäpä jos sinäkin aloittaisin kanssamme kyykkäämään tänään!

Kyykkyhaasteessa on tärkeää, että vaikeusaste nousee pikkuhiljaa. Haasteen alussa tehdään 50 kyykkyä ja lopussa 250. Kyykyt voidaan jakaa sopiviin setteihin, toistot esimerkiksi 20kpl sarjoissa. Tällainen haaste sopii millaiseen elämän vaiheeseen vain, sillä kyykyt voidaan toteuttaa missä vain ja milloin vain. Vaikeusastetta voi halutessaan lisätä vaikka nappaamalla lapsi reppuselkään tai vauva syliin.

Muutama vinkki haasteeseen:

 Tulosta kuva jääkaapin oveen, laita tiekoneen taustakuvaksi tai vaikka tallenna se kännykkään. 

Tee kyykyistä osa arkirutiineja, kyykkää esimeriksi aina samaan aikaan.

Toistomäärien kasvaessa jaa ne sopiviin setteihin, motivaatio saattaa kadota jos yrittää liikaa ja jalat pääsevät kipeytymään paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !