sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2018

Lantionpohjalihas treeni

Miten treenataan lantionpohjalihaksia?


Alkuun synnytyksen jälkeen voi olla vaikeaa tunnistaa edes kunnolla lantionpohjalihaksia. Tunnista ne näin:

Makoillessa sängyllä laita sormi emättimeen ja purista lantionpohjalihaksia. Jännittäessä oikeita lihaksia tuntuu sormen ympärillä ylöspäin puristava tunne. Alkuun voit treenata pitämällä sormea emättimessä treenin ajan jos treenaaminen ilman tätä tuntuu hankalalta.


Nopeat harjoitukset - supista lantionpohjalihaksia mahdollisimman nopeasti 10-20 kertaa tai niin monta kuin pystyt. Välissä ei tarvitse kokonaan rentouttaa lihaksia vaan pienen jännityksen voi pitää kokoajan. Pidä tauko ja toista 3-4 kertaa. Nopeat harjoitukset auttavat jännittämään lihaksen muun muassa aivastaessa


Kestävyyttä harjoitellaan jännittämällä hitaasti lantionpohjalihaksia ja maksimi jännityksessä pitää jännitys siellä 10-20 sekuntia tai sen verran kuin pystyt. Pidä pieni tauko ja toista sama uudelleen 3-4 kertaa.


Voit myös yhdistää nopeat ja kestävyys harjoitukset samaan. Tee ensin 10 nopeaa jännitystä, jonka jälkeen jätät kestävyysharjoituksen pitoon 10 sekunniksi. Pidä tauko ja toista sama 3-4 kertaa.


Lantionpohjalihaksia voi treenata myös siihen tarkoitetuilla geishakuulilla. Laita kuulat makoillessasi emättimeen, purista lantionpohjalihaksia ja vedä kuulia narusta pois emättimestä, ja samalla yrittäen puristamalla estää kuulia tulemasta ulos. 


Geishakuulia löytyy monenlaisia: mitä pienempi/painavampi kuula sitä vaikeampaa treenaaminen on. Eli aloita isoilla kevyillä kuulilla lisää vaikeusastetta erilaisilla kuulilla asteittain.




1 kommentti:

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !