sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2018

Mökkitreenejä


Olimme taannoin viettämässä viikonloppua Kurikan Pitkämössä mökillä. Mukaan mökille lähtivät oman aviomiehen ja lasten lisäksi isosiskoni perhe sekä veljeni lapsensa kanssa.  

Veljeni on innostunut urheilusta varmasti vielä enemmän kuin minä, joten päätimme tehdä pienen treenin yhdessä. Asiasta innostui myös kummipoikani Rasmus. Helposti saattaa "sortua" ajattelemaan ettei tällaisessa paikassa onnistuisi tehdä treeniä, mutta treenin saa helposti toteutettua ilman välineitäkin. Me löysimme sopivan välin treenillä, kun minun kaksi nuorinta lasta nukkuivat ja vanhin poikani Leo-Eliel leikki ulkosalla treenimme ajan.


Teimme muun muassa seuraavanlaista:

- Peruskyykkyjä + lopussa joustoja alhaalla -

- Askellusta penkille -

- Askelkyykyt -

- Vatsarutistukset vino penkillä -

- Jalkojen nostoja -

- Dippejä -

- Punnerruksia -



Teimme veljeni sekä kummipoikani kanssa pari kierrosta ympäri edellä mainittuja liikkeitä. Saimme muilta mukana olleilta hieman kuittailua meidän kuntoillessamme mökillä. Yksi kuittailijoista oli aviomieheni joka kuitenkin lopulta tuli itse esittelemään taitojaan:

- Täytyy myöntää ettei kukaan muu meistä pystynyt tekemään tätä perässä -



Treenaamisen ei aina tarvitse olla niin totista vaan joskus voi hieman heittäytyä. Me teimmekin yhdessä muun muassa kärrynpyöriä, päällä seisontaa ja käsillä seisontaa. Kyllä oli hauskaa pitkästä aikaa kokeilla näitä, sillä uskallan väittää edellisestä kerrasta olevan aikaa useita vuosia.





Ei mökki viikonloppu kuitenkaan ihan pelkästään treenien merkeissä mennyt, mukaan mahtui paljon kaikkea ihanaa tekemistä yhdessä lasten kanssa sekä hyvää ruokaa ja juomaa. Olen todella kiitollinen, että meillä on mahdollisuus käydä tällaisella mökillä. Mikään ei voita kesällä mökkeilyä, saa viettää aikaa yhdessä perheen kanssa ja pääsee samalla pois kotoa "arjen paineista". Kotona ollessa kun menee jatkuvasti aikaa kodin ylläpitämiseen, mutta mökillä sitä osaa ottaa paljon rennommin. Vaikka täytyyhän sielläkin tiskit tiskata ja paikat pitää kunnossa, mutta se on silti aivan eri asia kuin kotona.






Meidän mökki viikonlopulle harmillisesti sattui huonompi sää niin emme viitsineet omia pieniä lapsiamme päästää saunomaan ja uimaan. Me muut kuitenkin käväisimme saunomassa kun pienet lapset menivät untenmaille illalla. Saimme saunomisesta ja uimisestakin veljen kanssa pienen treenin aikaiseksi - kävimme kylmästä vedestä huolimatta useampaan kertaan hyvinkin kaukana uimassa. Mahtui mukaan myös hassuttelua kun hypimme porukalla veteen mitä erilaisimmilla tavoilla. 


Ei voi muuta sanoa kuin oli se ihana viikonloppu.




2 kommenttia:

  1. Mahtavaa juuri tuollainen heitäytyminen päällä seisontaan ja uimahyppyihin. Tavallisesta poikkeavaa liikuntaa. Ei sen aina nii totista ja vakavaa tarvitse olla.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ruokaa. Tuota jumppaa voisin kokeilla kotona itse.

    VastaaPoista

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !