maanantaina, heinäkuuta 23, 2018

Välipaloja ja MAVE

Onnea on omistaa veli joka auttaa kun treenit ja syömiset eivät vain kulje. Nyt on ollut tovi niin ettei tämä terveellinen elämä ole vain jotenkin enää sujunut. Olen syönyt kuinka sattuu tai jättänyt syömättä sekä treenejä on alkanut jäädä välistä. Pakkaa suurimmaksi osaksi sekoittaa kesän reissut. Olen lähiaikoina käynyt muun muassa Kokkolassa, Kalajoella, 2xRanualla. 2xRovaniemellä, 2xTorniossa, Kajaanissa, Kaskisissa, Seinäjoella ja lukuisia kertoja Kauhajoella. Eli kotona ei minua lasten kanssa ole juurikaan näkynyt. 

Ei ole helppoa säilyttää tarkkaa ja terveellistä ruokavaliota reissun päällä, eikä treenejäkään ole yksinkertaista tehdä kun reissaa kolmen pienen lapsen kanssa. Se ei ole helppoa, mutta ei mahdotontakaan. Siksi nyt tätä kirjoittaessa hieman alkaa huono omatunto nostamaan päätään. Ei kuitenkaan pidä jäädä menneitä murehtimaan vaan nostaa pää pystyyn ja tehdä töitä paremman tulevaisuuden eteen. Nyt en anna enää reissujen tai minkään muunkaan enää latistaa intoani terveellisemmästä elämästä. 

Ilman veljeäni en varmastikaan näin nopeaa olisi saanut motivaatiota takaisin ylös. Selitin veljelleni hänen ollessaan meillä kylässä siitä kuinka minulla jää syömättä etenkin välipalat usein kokonaan, hän lähti siltä istumalta kauppaan ja palasi mukanaan pussillinen syömistä minulle. Hän oli miettinyt kaupassa sellaisia välipaloja joita minun olisi nopea syödä samalla, kun touhuan kolmen pienen lapseni kanssa. Enää en siis voisi väittää syömättömyyden syyksi kiirettä.

Veljeni toi useita profeelin tuotteita ja voin sanoa että ne maistuivat paljon paremmalle kuin olisin uskonut ja mikä tärkeintä ne on todella nopeita/helppoja välipaloja. Ehdottomasti jatkossa näitä löytyy meidänkin kauppalistalta.

Veljeni painottaa aina jutellessamme sitä kuinka ei saa laihduttaa syömättömyydellä vaan syömisellä. Tottahan se on, terveellisen/turvallisen ja pysyvän laihdutuksen salaisuus on nimenomaan ruokavaliossa. Aivan sama kuinka paljon liikkuu jos syö väärin. Helposti sitä sortuu olemaan syömättä kun haluaa painoa alas, mutta se johtaa vain kauheaan nälkään ja lopulta ruokaa ahmii kaksin käsin suuhun. Tarkoituksena olisi nyt löytää uudelleen hyvä ruokarytmi joka minulla oli aiemmin.

Aamupala - kaurapuuro+mehukeitto

Lounas - perus kotiruoka

Välipala - hedelmä tai profeel välipalat

Päivällinen - perus kotiruoka

Iltapala - puuro tai samaa kuin välipalalla

Yritän siis pitää jatkossa kiinni viidestä ateriasta päivässä sekä siitä että juon paljon vettä.




Veljeni ei pelkästään auttanut minua ruokavalioni kanssa vaan kävimme myös yhdessä salilla. Veljeni opetti minulle maastavedon perusteita. Mavea olen tehnyt salilla viimeksi vuosia sitten ja olinkin jo unohtanut kuinka kokonaisvaltainen liike se onkaan. 

Miksi maastavetoa on hyvä tehdä?

Maastaveto on koko kroppaa kehittävä liike. Maastaveto vaikuttaa muun muassa takareisiin, pakaroihin, selkään, vatsaan, pohkeisiin, etureisiin, olkapäihin, yläselkään ja niihin tärkeisiin lantionpohja lihaksiin. Mave ei todellakaan ole pelkästään jalkoja ja selkää kehittävä liike.

Mave polttaa rasvaa todella tehokkaasti juurikin siksi että se on niin raskas ja kokonaisvaltainen liike.

Mave myös parantaa ryhtiä ja auttaa välttymään selkäongelmilta, jos tekniikka tähän on oikea. Jos maven tekee väärin on sillä täysin päinvastainen vaikutus. Kannattaa siis todella panostaa tekniikkaan ja palkata vaikka ammattilainen käymään liike kanssasi läpi.


Veljeni neuvoja maastavetoon:

1. Seiso jalat hartioiden leveydellä lähellä tankoa, koukista jalkoja ja ota vankka ote tangosta ristiotteella.
2. Liikuta tankoa ylös ja alas niin, että jalat koukistuvat alhaalla ja suoristuvat ylhäällä. Tanko pysyy koko ajan lähellä vartaloa. 
3. Pidä katse alhaalle edessä kokoajan.
4. Pidä selkä suorana ja jännitä keskivartaloa koko liikkeen ajan. 


Harjoittele tekniikka ensin kunnolla, ennen kuin alat lisäämään painoja.








2 kommenttia:

Kommentoi, kysy, tykkää ja jaa: mielipiteesi on minulle tärkeä !